Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с централното 156 2.4jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с централното 156 2.4jtd

колеги имам доста гаден проблем с централното..прибирам се вечерта заключвам си колата всико точно на другия ден трагвам за работа натискам копчето да отключа и само изпилка алармата пробвах с ключа и ми отключи само моята врата и от тогава нямам никакво централно всички бушони са здрави акумулатор вадих и ништо не се оправя на другия ден ми спряха и предните ел стакла халогените плафоните...на вечерта стаклата се оправиха заедно с халогените и плафоните после пак отказаха а централното така и не трагна нито заключва нито отключва някой ако е имал подобен проблем ще сам му благодарен ако сподели как го е решил

Имаше някакъв модул за централното, ел стъклата и не се сещам още какво..., намира се под жабката мисля, там също има и бушончета, можеш да ги провериш дали са здрави. Жабката се вади като махнеш пласмаските около пантите, после с кръстата отверка се отвиват, внимава се също и за кабелите на плафона и бутона за плафона които ще видиш след като издърпаш леко напред жабката.
    Най-лесно ще е ако пробваш с нов модул, има доста пръснати на части коли в раздела, можеш да се оговориш с някой колега който ти е наблизо и пред него пробваш и така...
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

ми колега аз четах едни стари теми но никой не беше писал как си е решил проблема и от какво точно е бил.. а за тази платка (модул) аз сам я разглобил аще вчера чистих я но ништо тази зад жабката

Comment

Колега пробвай да размърдаш сервизните бушони(тези от ляво на волана)
        2 на брой са,при мен така се оправи от време на време се бъгва нещо.
        156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
        KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
        Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
        Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

всички сам ги вадил един по един да ги провере даже и тгоре има още джа реда и тях проверявах всичко здраво

Comment

Развърти гайката на кабелите които влизат в вратата понякога клеясват от влага и спира да работи централното....развърташ-издърпваш и завърташ,при мен така се оправя.Пробвай на всичките врати профилактично....
            sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
            ALFA ROMEO 2.0JTS ex
            ALFA ROMEO Crosswagon Q4
            Продавам Алфи на части!

Comment

На въпросния бял модул зад жабката има 3 букси. Една от трите е с 18 пина. Премери на пин №8 дали има +12V

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

е това с меренето трябва да намеря кой да ми го измери че аз нито има с какво нито мога да го измеря но благодаря за отговорите ще потарся някои да го измери поне ще е лесно че сега карам с свалена жапка.А само да отбележа че когато свалих жапката и натиснах копчето за заключване се чуваше да цъка някоя реленце.. те са 6 на брой 4 за прозорците по две за прозорец дигане и сваляне и другите две предполагам са за зак. и отключване кагато натисна с пръста тези за прозорците работят слизат и се дигат а когато пробвам от копчетата на вратата не работят

Comment

момчета смених платката зад жапката всичко трагна стакла халогени плафони но централното пак не си работи чуват се как цакат реленцата но не може да заключи нито отключи

Comment

Свържи една пробна лампа (примерно крушка от габарит) между пинове 4 и 5 от буксата (буксата трябва да е включена в модула) , която съм посочил по-горе и виж дали тя светва всеки път, когато трябва да сработи централното.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                    X